26-04-2024

BQU-da “Xarakter və qarşılıqlı münasibətlər“mövzusunda təlim keçirildi

BQU-da “Xarakter və qarşılıqlı  münasibətlər“mövzusunda təlim keçirildi

Xəbər verdiyimiz kimi, 26 aprel 2024-cü il tarixində  Bakı Qızlar Universitetində  universitetin “Psixologiya “ kafedrasının dosenti, “Sirdaş“ psixologiya mərkəzinin psixoloqu Ramil Mirzəyevin “Xarakter və qarşılıqlı  münasibətlər“ mövzusunda təlimi baş tutdu.
         Psixoloq Ramil Mirzəyev düşüncələrdən taleyə doğru gedən  yolun hansı mərhələlərdən keçdiyini izah edərək “Temperament və xarakter “ haqqında slaydı təqdim etdi. Çıxışında  şəxsiyyətin dörd istiqamətlərindən – potensial, intellekt  niyyət və xarakterdən bəhs edərək ən çətin istiqamətin niyyət  istiqamətinin olduğunu vurğuladı. İştirakçılarla maraqlı faktları  bölüşən  R. Mirzəyev extrovert, introvert, ambivert, omnivert  kimi şəxsiyyət göstəricilərindən  introvert tipinin ən çox məşhur  insanlarda rast gəlindiyini qeyd etdi.   İnsan taleyində xarakterin əhəmiyyətli rol oynadığını qeyd edən natiq hər bir insanı olduğu kimi qəbul etməyin doğruluğunu iştirakçıların nəzərinə çatdırdı.
        Təlimin sonunda iştirakçılar arasında maraqlı test oyunu oynanıldı və tədris işləri üzrə prorektor, prof. Hava Abdullyeva maraqlı təlim üçün psixoloqa təşəkkür etdi.