23-05-2024

“Diskussiya” klubunun növbəti müzakirəsi

18 may  2024-cü il tarixində Bakı Qızlar Universitetində "Diskussiya" klubunun cari  tədris ilinin sonuncu diskussiyası keçirildi. Klub üzvləri yazıçı, publisist   Əlabbas Bağırovun "Köhnə kişi", "Gümüşü gecələr", "Gözmuncuğu", "İkinci oğul" əsərləri haqqında fikir mübadiləsi apardılar.

Sözügedən əsərlərin müəllifi Əlabbas Bağırov  canlı diskussiya zamanı  tələbələri maraqlandıran sualları cavablandırdı.

Müzakirə olunan əsərlərin məzmununda mənəvi dəyərlərin qorunması, qarşılıqlı hörmət  və məhəbbətin aliliyi kimi məsələlərə toxunuldu.

Əsərlərində bu ideyaları ön plana çəkən yazıçı   tələbələrə ana dili ilə yanaşı, ədəbiyyatı dərindən öyrənməyi və  tarixmizə söykənən  milli-mənəvi dəyərlərimizə sadiq qalmağı tövsiyə etdi.

Qeyd edək ki, "Diskussiya klubu" 21.02.2024-cü il tarixində “Ana dili” günündə Bakı Qızlar Universitetinin təsisçisi, nasir-publisist Ağarəhim Rəhimovun "Kabus" əsərinin müzakirəsi ilə açıq elan edilmişdi.