24-04-2024

BQU-da “Yaşıl dünya naminə həmrəylik ili” münasibətilə elmi seminar keçirilib

BQU-da  “Yaşıl dünya naminə həmrəylik ili” münasibətilə elmi seminar keçirilib

24 aprel 2024-cü il tarixində Bakı Qızlar Universitetində     2024-cü ilin “Yaşıl dünya naminə həmrəylik ili” elan edilməsi haqqında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamına əsasən “Yaşıl dünya”  adlı  elmi seminar keçirilib.
       Seminarı giriş sözü ilə açan Sosial pedaqoji fakültənin dekanı, dosent İlahə Quliyeva dünyanın ekoloji böhranı ilə əlaqədar vəziyyəti barədə ətraflı məlumat verərək "Yaşıl dünya ili"ndə görüləcək tədbirlərdən söz açdı. Daha sonra “Coğrafiya müəllimliyi ”  ixtisası üzrə təhsil alan tələbələrdən Sadıqzadə Məleykə “Qlobal iqlim dəyişmələri”,  İsmayılova Ceyran “Alternativ enerji mənbələri”,  Mustafayeva Cəvahir “İşğaldan azad olunmuş ərazilərin ekoloji vəziyyəti” , Nəbizadə Ayşən “Su ehtiyatları”, Məmmədli Şəhla “Dünyada ekoloji vəziyyət” mövzularında təqdimat etdilər.
     Seminarın sonunda Tədris işləri üzrə prorektor, professor Hava Abdullayeva ekoloji tərbiyə barədə öz dəyərli tövsiyələrini bölüşdü.