17-05-2024

BQU-da "Narkomaniya və fəsadları" mövzusunda təlim keçirildi

10 may 2024-cü il tarixində Bakı Qızlar Universitetində universitetin "Psixologiya" kafedrasının baş müəllimi, praktik psixoloq Nərmin Abdullayevanın "Narkomaniya və fəsadları" mövzusunda təlimi keçirildi.

Psixoloq Nərmin Abdullayeva "Narkomaniya və fəsadları" haqqında slayd təqdim edərək  yeniyetmələrdə narkomaniyaya meyillilik və asılılıq, eyni zamanda  bu asılılığın bütövlükdə   insan həyatının bütün sahələrinə  mənfi  təsirləri və  doğurduğu fəsadları barəsində çıxış etdi.

İştirakçılarla zəruri praktik bilikləri bölüşən N.Abdullayeva narkomaniyaya aparan  psixoloji səbəblərə ətraflı şəkildə  toxundu və insanın  həm psixi, həm də  fiziki sağlamlığı üçün sağlam həyat tərzinin vacibliyini onların  nəzərinə çatdırdı.

Təlimdə “Psixologiya” kafedrasının müdiri, dosent Nurəngiz Rzayeva və kafedranın əməkdaşı dos.Ramil Mirzəyev də iştirakçılarla öz maraqlı fikirlərini bölüşdülər.

Daha sonra psixoloq  N. Abdullayeva tələbələrlə narkotik asılılığın terapiyasında istifadə olunan psixoterapiyalar və korreksion proqramlar haqqında məlumat verdi.