25-05-2024

H.Əliyevin anadan olmasının 101 illiiyi və “Yaşıl dünya naminə həmrəylik ili”nə həsr olunmuş XXVII konfrans keçirilib

H.Əliyevin anadan olmasının 101 illiiyi və  “Yaşıl dünya naminə həmrəylik ili”nə həsr olunmuş XXVII  konfrans keçirilib

24 may 2024-cü il tarixində Bakı Qızlar Universitetində ümümmilli lider Heydər Əliyevin anadan olmasının 101 illiiyi və  “Yaşıl dünya naminə həmrəylik ili”nə həsr olunmuş elmi konfrans keçiriilmişdir.

Azərbaycan Respublikasının Dövlət Himni səsləndirildi.

Konfransı giriş sözü ilə açan  universitetin rektoru, prof. S. A.  Rəhimova elmi konfransın tələbələrin gələcək elmi fəaliyyətlərində əhəmiyyətli rol oynadığını qeyd edərək tədbirin  əhəmiyyətindən bəhs etdi və konfransın işinə ugurlar arzuladı. Tədris işləri üzrə prorektor, prof. H. Abdullayeva və tərbiyə işləri üzrə prorektor A. Cəfərovanın çıxışlarından sonra məruzə üçün tələbələrə söz verildi.

İ1-21 qrupundan Hacıəliyeva Zərifə, F2-21 qrupundan Həsənova Həmidə və Mirzəyeva Jalə , P-23 qrupunun tələbəsi Həsənova Səadət və s. digər tələbələrin müxtəlif mövzularda məruzələri dinlənildi.

Daha sonra  tələbə elmi cəmiyyətinin fəalları xüsusi fəxri fərmanlarla təltif olundular.

Konfrans  öz işini bölmə iclaslarında davam etdirdi.