11-01-2024

BQU-da Türkiyəli professorla görüş keçirilib

Bu gün Bakı Qızlar Universitetində Türkiyə Cümhuriyyətinin  Aydın Adnan Menderes Universitetinin professoru  Dr Ayten Can Tunalı ilə görüş keçirilib. Görüş zamanı Bakı Qızlar Universitetinin rektoru  professor Sevinc xanım  Rəhimova qonaqları və iştirakçıları  salamlayaraq  Türkiyə ilə Azərbaycan dövlətlərinin birliyindən və dostluğundan söz açıb. Sonra Dr Aytən Can Tunalıya söz verilib. Qonaq  çıxışında qədim türk qadınlarının cəsarətindən, qadın birliyindən, onların azadlığından və azadlığın qazanılması üçün təhsilin vacibliyini vurğulayıb.

Sonra Dr Aytən Can Tunalı Azərbaycanın ümumilli lideri H.Ə.Əliyevin Türkiyə Böyük Millət Məclisində (TBMM)  etdiyi çıxışları  haqqında kitab yazdığını, Almaniyada Qarabağ müharibəsi, ermənilərin törətdiyi qətliamlar və onların yalançı təbliğatı barədə  məqalələri olduğunu iştirakçıların diqqətinə çatdırdı. Eyni zamanda  keçən əsrin əvvələrində Aydın şəhərində baş verən yunan vandalizmindən danışaraq onların bu əməllərini  Qarabağda ermənilərin  törətdikləri vəhşiliklərə bənzədib. Daha sonra  qonaq Aydın Adnan Menderes  Universiteti və o universitetdə fəaliyyət göstərən fakültələr haqqında  məlumat verib və gələcəkdə tələbə mübadiləsi üçün işlər görülə biləcəyini  vurğulayıb.

Görüşün sonunda   rektor  professor Sevinc xanım Rəhimova Ulu Öndərin Azərbaycan gəncliyinə dövlət səviyyəsində göstərdiyi diqqət və qayğıdan bəhs edib, Türkiyə-Azərbaycan dostluğunun,qardaşlığının əbədi və daimi olduğunu əks etdirən ” Bir millət, iki dövlət”  devizini bu gün də hər iki dövlətin vətəndaşları üçün örnək olduğunu, yaxın  gələcəkdə Aydın Adnan Menderes Universiteti ilə əməkdaşlıq edəcəyini vurğulayıb.