15-02-2024

BQU-da Elmi Şuranın növbəti iclası keçirildi

BQU-da   Elmi Şuranın növbəti iclası keçirildi

14 fevral saat 14:00 da Bakı Qızlar Universitetinin (BQU)  Elmi Şurası  2023-2024-cü tədris ilinin yaz semestr dərslərinin başlanması ilə əlaqədar  iclas  keçirdi.
Elmi Şuranı  universitetin təsisçisi  yazıçı-dramaturq , prof.Ağarəhim Rəhimov açaraq iclas iştirakçılarını və BQU-nun bütün kollektivini növbəti semestrin başlanması münasibətilə təbrik etdi.  Rektor prof. Sevinc Rəhimovanın   ikinci yarımil üzrə başlanacaq tədrisin   yüksək səviyyədə təşkil olunmasına dair  çıxışından sonra söz  Tədris işləri üzrə prorektor prof. Hava Abdullayevaya verildi. O, 2023-2024-cü tədris ilinin payız semestrinin yekunları barədə hesabatında şura üzvlərini sessiyanın yekun nəticələri ilə tanış etdi. Bildirildi ki, tələbələrin biliyinin qiymətləndirilməsi zamanı  şəffaflığı təmin etmək məqsədilə  yaradılan Operativ Qərargah və universitet üzrə Apelyasiya Komissiyasına daxil olan tələbələrin ərizə və şikayətlərinə baxılmış, müvafiq tədbirlər görülmüşdür. Daha sonra  cari tədris ili ilə bağlı yeni təkliflərin olacağını şura üzvlərinin diqqətinə çatdırdı.
İclas zamanı Sosial-pedaqoji və Filologiya-tarix fakültəsinin dekanlarının semestr ərzində tədrisin vəziyyəti , imtahan prosesinin yekununa dair hesabatları dinlənildi.
Son söz olaraq prof.A. Rəhimov tədrisin keyfiyyətinin yüksəldilməsi, müəllimlərin və idarəetmə heyətinin peşəkarlıq səviyyəsinin artırılması və digər vacib istiqamətlərin də bu dərs ilində mühüm olduğunu bir daha vurğulayaraq pedaqoji heyətə uğurlar arzu etdi.